Τι είναι Iulin

Τι είναι η ινουλίνη

Εάν έχετε φάει τίποτα που έρχεται σε ένα κουτί, ένα μπαρ σχήμα ή πακέτο που φέρουν «υψηλή περιεκτικότητα σε ίνες» ή « χωρίς γλουτένη» ισχυρίζονται, υπάρχει μια πολύ καλή πιθανότητα που εσείς έχετε συμμετάσχει ινουλίνη, επίσης γνωστή ως ρίζα ινών ή κιχωρίου εκχύλισμα ρίζας ραδικιού. Στο πνεύμα της σιγουρεμένος αναγνωρίζετε όλες τις λέξεις στην ετικέτα συστατικό τροφίμων σας, ίσως να είστε περίεργος ως προς το τι, ακριβώς, ινουλίνη είναι.

Η ινουλίνη είναι ένα είδος ινών, σημαίνοντας είναι ένας υδατάνθρακας με βάση τα φυτά των οποίων τα ομόλογα δεν μπορεί να χωριστεί με ανθρώπινη πεπτικά ένζυμα. Όπως όλες τις ίνες, επομένως, διαιτητικές ινουλίνης δεν αφομοιώνονται στο λεπτό έντερο αλλά αντίθετα ταξιδεύει άθικτα επάνω στο κόλον (παχύ έντερο), καθιστώντας το χορτονομή για τα βακτήρια κατοικούν στο έντερο και συμβάλλουν στο μεγαλύτερο μέρος μας κόπρανα. Ινουλίνης εμφανίζεται φυσικά σε ορισμένα λαχανικά και επίσης είναι απομονωμένη από τις ρίζες των φυτών ραδίκια--φύλλα του οποίου μπορεί να αναγνωρίσει ως τα φυλλώδη λαχανικά που ονομάζεται Αντίδι--να προστεθούν σε επεξεργασμένα τρόφιμα.

Αλλά διαφορετικών διαιτητικών ινών έχουν διαφορετικές ιδιότητες, και αυτές οι ιδιότητες που συμβάλλουν στην πώς η ίνα συμπεριφέρεται στο σώμα μας. Στην ταξινόμηση των ινών, ινουλίνη ταξινομείται ως «διαλυτό» και «πρεβιοτικά».

Διαλυτές ίνες που ονομάστηκε έτσι επειδή είναι «υδατοδιαλυτά,» πράγμα που σημαίνει ότι είναι σε θέση να κρατήσει το νερό και το gel ψηλά σε μια παχύρευστη υφή. Αυτό καθιστά ινουλίνης είναι ένα δημοφιλές πρόσθετο σε τρόφιμα για το ενισχύουν την υγρασία και κρεμώδη υφή παροχής ιδιότητές. Η ινουλίνη είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά ή γαλακτοκομικά δωρεάν γιαούρτια/πάγο κρέμες και σε έτοιμες-για-ποτό πρωτεΐνη ταρακουνάει για την κρεμώδη υφή που προσδίδει. Έχει συνήθως χρησιμοποιούνται σε αρτοσκευάσματα ελεύθερα γλουτένης και ψημένα αγαθά για να αντικαταστήσει το ελαστικό, κολλώδης ιδιότητες της γλουτένης. Διαλυτές ίνες επιβραδύνει επίσης το χρόνο που απαιτείται για μια τροφή να ταξιδεύουν το μήκος του εντέρου, βοηθώντας στην κορεσμού μετά από τα γεύματα και δυνητικά πιο μέτρια αποτελέσματα στο σάκχαρο αίματος.

Η ινουλίνη είναι επίσης η προστεθεί-ίνα της επιλογής για υψηλή σε φυτικές ίνες μπαρ, μπαρ ενέργειας, δημητριακά, ψωμιά, granolas--ιδιαίτερα χαμηλός-εξαερωτήρων αυτά--για διάφορους λόγους. Πρώτον, είναι φθηνή για την Παρασκευή και καθιστά τα προϊόντα που εμφανίζονται πιο υγιεινό, ενισχύοντας τους περιεκτικότητα σε ίνες. Δεδομένου ότι οι φυτικές ίνες δεν έχει θερμίδες από τη φύση του είναι δυσανάγνωστη, η προσθήκη ινών όπως ινουλίνης σε επεξεργασμένα τρόφιμα μπορεί να παρέχουν ουσία και χύμα χωρίς τις θερμίδες. Δεύτερον, ινουλίνη έχει φυσικά γλυκιά γεύση? στην πραγματικότητα, σε σκόνη ινουλίνης διατίθεται στην αγορά ως μια γλυκαντική ύλη χωρίς θερμίδες. Αυτό είναι ένα ελκυστικό χαρακτηριστικό γνώρισμα για τους κατασκευαστές τροφίμων, χαμηλός-εξαερωτήρων προϊόντων ειδικότερα, καθώς μπορούν να χρησιμοποιήσουν ινουλίνης να μεταδώσει κάποια γλυκύτητα, χωρίς ζάχαρη, και κάποια ουσία χωρίς θερμίδες ή υδατάνθρακες. Της ινουλίνης ευχάριστη γεύση προφίλ και ευνοϊκές οικονομικά επίσης μπορεί να εξηγήσει γιατί χρησιμοποιήθηκε σαν ένα «διαλυτικό χρώματος καφέ» σε περιόδους έλλειψης στο παρελθόν. Πράγματι, σε αυτήν την ημέρα, «Νέα Ορλεάνη στυλ "καφέ είναι ένα μίγμα του καφέ και κιχωρίου σκόνη ρίζα (ινουλίνη).

Η ινουλίνη είναι επίσης γνωστή ως μια ίνα «πρεβιοτικά» βασίζεται στο γεγονός ότι είναι ιδιαίτερα ζυμώσιμα από τα φιλικά βακτήρια στα σωθικά μας. Τα πρεβιοτικά είναι, κατ ' ουσίαν, όπως τροφίμων για « προβιοτικά?» ή, μια πηγή διατροφής για βακτήρια του εντέρου που βοηθά τους τρέφουν και τους επιτρέπουν να ευδοκιμήσουν. Δεν είναι έκπληξη, στη συνέχεια, γιατί ινουλίνης περιλαμβάνεται συχνά σε συμπληρώματα προβιοτικών ή άλλες πεπτικές υγεία των συμπληρωμάτων. Ωστόσο, digestively υγιή και digestively ανεκτή είναι δύο διαφορετικά πράγματα, και είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι το περισσότερο ζυμώνομαοντας βακτήρια του εντέρου σας γίνει, το πιο φυσικό αέριο που παράγουν ως παραπροϊόν. Με άλλα λόγια, μεγάλες δόσεις πρεβιοτικές ίνες όπως ινουλίνης μπορούν να προκαλέσουν γαστρεντερική δυσφορία, όπως το φυσικό αέριο, φούσκωμα και πόνο σε μερικούς ανθρώπους. Πολύ ευαίσθητα άτομα, όπως τα άτομα με σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, μπορεί να αντιμετωπίσετε συμπτώματα σε δόσεις ακόμη και λεπτό, όπως 0,5 έως 1 γραμμάριο. Άτομα με «κανονικό» λειτουργία του πεπτικού συστήματος μπορεί να ανεχθεί 5 έως 10 g της ινουλίνης χωρίς δυσφορία.

Έτσι τώρα που έχουμε ιδρύσει τι ινουλίνη είναι, παραμένει το ερώτημα: θα πρέπει να μπορείς να φας;

Φιλοσοφία μου ως Διαιτολόγος είναι ότι εάν μπορείτε να ανεχθεί ινουλίνης, είναι συνολικά μια καλή, υγεία-προαγωγής ίνα να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας. Η προειδοποίηση εδώ, ωστόσο, είναι ότι θα ήθελα να συστήσω να πάρει σας ινουλίνης από ολόκληρα τα τρόφιμα, όπως τα λαχανικά πλούσια σε ινουλίνη, που τυχαίνει επίσης να είναι σούπερ θρεπτικά πυκνά, όχι από ιδιαίτερα-επεξεργασμένα τρόφιμα όπως τα μπαρ πρεζάκιας ινών και απατηλά ζαχαρούχα "υψηλός-ινών" πρωινό δημητριακά. Οφέλη για την υγεία της ινουλίνης δεν δικαιολογούν την πρόσληψη των υπερβολικών ζάχαρη, τεχνητά συστατικά και γενικά κενές θερμίδες. Οι πλουσιότερες πηγές διαιτητικά ινουλίνης περιλαμβάνουν:

--Ηλιάνθου/sunchoke

--Jicama

--Αγκινάρας

--Σπαράγγια

--Κρεμμύδι (συμπεριλαμβανομένων κρεμμύδι σε σκόνη)

--Πράσα

--Σκόρδο (συμπεριλαμβανομένων σκόνη σκόρδου)

--Πράσινο/άγουρος μπανάνες

--Σιταριού

Σημειώστε ότι οι αγκινάρες Ιερουσαλήμ είναι ιδιαίτερα πλούσια σε ινουλίνη και μπορούν να προκαλέσουν περίσσεια φυσικού αερίου και φούσκωμα σε άτομα που έχουν γενικά κανένα πεπτικά ευαισθησία. Δεδομένου ότι οι αγκινάρες Ιερουσαλήμ συμβαίνουν επίσης να είναι εξαιρετικά νόστιμα, μπορεί να είναι δύσκολο να τον μερίδες ελέγχου όταν προσφέρεται μια εποχιακή sunchoke σούπα ή την πλευρά του πουρέ sunchokes. Εάν δεν είχατε ποτέ τους πριν, θα ήθελα να προτείνω να είναι συντηρητική με πρώτη εισβολή σας έτσι δεν το παρακάνετε!

Εάν είστε κάποιος που συνήθως υποφέρει από προβληματική φυσικού αερίου και φούσκωμα, ίσως να είναι τρόπος πιό άνετα για να Περιορίστε την πρόσληψη ιδιαίτερα ζυμώσιμα ίνες όπως ινουλίνη, ακόμη και από το θρεπτικό ολόκληρα τα τρόφιμα που περιγράφεται παραπάνω. Ομοίως, σάρωση ετικετών των συστατικών αυτών των τροφίμων για «ινουλίνης» ή "ρίζα ραδικιού" είναι επίσης σκόπιμο:

--Ενέργειας, πρωτεΐνης, αντικατάσταση γεύματος και μπάρες δημητριακών

--Έτοιμες-για-ποτό πρωτεΐνη ταρακουνάει και smoothies

--γιαούρτια 100 θερμίδες/Ελληνικά γιαούρτια

--Με βάση το γάλα καρύδας γιαούρτια και κατεψυγμένα "παγωτά"

--Πλούσια σε φυτικές ίνες δημητριακά πρωινού

--Ψωμιά στην αγορά ως χαμηλή σε θερμίδες, μειωμένη carb ή υψηλή σε φυτικές ίνες

--Ελεύθερο-γλουτένης ψωμί και βάφλες

--Φυτικά υποκατάστατα του καφέ ή καφέ στυλ της Νέας Ορλεάνης»

--Πεπτικά και βοτανικά τσάγια

--Προβιοτικά συμπληρώματα, συμπληρώματα σε σκόνη ινών ή συμπληρώματα υγεία του πεπτικού συστήματος