Τι είναι η Genistein;

Τι είναι η Genistein;


Genistein είναι μια πολυφαινόλη που είναι βρέθηκαν σε σόγια και άλλα φυτά, όπως το κόκκινο τριφύλλι και kudzu. Είναι ένα είδος των φλαβονοειδών που είναι γνωστή ως μια ισοφλαβόνες. Genistein βρεθεί συχνά με το daidzein isoflavone, και μαζί θεωρούνται ισοφλαβόνες σόγιας. Οι ενώσεις αυτές έχουν μελετηθεί ευρέως για τα αποτελέσματά τους στην ανθρώπινη υγεία. Και έχουν συσχετισθεί με μείωση του καρκίνου σε πληθυσμιακές μελέτες που εξετάζουν δίαιτες και τα ποσοστά των ασθενειών.

Δύο από αυτά τα μόρια είναι ικανές να δεσμεύουν σε ζωικούς και ανθρώπινους Οιστρογονικούς υποδοχείς. Λόγω αυτού, είναι γνωστοί ως φυτοοιστρογόνα. Υποδοχείς διεγείρει την κυτταρική δραστηριότητα όταν ένα συγκεκριμένο σύνθετο δεσμεύει τους. Genistein συνδέεται με υποδοχείς οιστρογόνων, και διεγείρει την δραστηριότητα τους, αλλά όχι τόσο αποτελεσματικά όπως τα ανθρώπινα οιστρογόνα. Έτσι, μπορεί να εμποδίσει εν μέρει τις επιδράσεις των οιστρογόνων. Αυτό μπορεί να ευθύνεται για την προστατευτική δράση έναντι καρκίνων που έχουν ορμονών που εμπλέκονται στην ανάπτυξή τους, όπως ο καρκίνος του προστάτη και του μαστού.


Στην Ασία, η κατανάλωση σόγιας είναι πολύ υψηλότερη από εκείνη στη Δύση, και ενδεχομένως έως και 20 φορές υψηλότερη. Προϊόντα σόγιας — όπως αλεύρι, γάλα, tofu και σόγιας, οι ίδιοι — καταναλώνονται άμεσα. Μελέτες που εξετάζουν τις δίαιτες των πληθυσμών των ανθρώπων και τους συντελεστές της νόσου έχουν διαπιστώσει ότι οι Ιάπωνες άνδρες έχουν σημαντικά χαμηλότερα ποσοστά καρκίνου του προστάτη από αμερικανικά άτομα. Επίσης, ασιατικές γυναίκες έχουν χαμηλότερα ποσοστά καρκίνου του μαστού από τις δυτικές γυναίκες. Αυτές οι διαφορές έχουν έχει υποθέσει να οφείλονται οι διαφορές στο ποσό της σόγιας στη διατροφή.


Genistein έχει αποδειχθεί ότι επιβραδύνει την αύξηση της ποικιλίας των καρκινικών κυττάρων σε εργαστηριακές μελέτες. Έχει αρκετές διαφορετικές βιοχημικές ιδιότητες, εκτός από ενεργεί ως μια φυτοοιστρογόνα, που μπορεί να οδηγήσει σε αυτά τα αποτελέσματα σε καρκινικά κύτταρα. Η δραστηριότητά του κατά του καρκίνου είναι αρκετά σημαντικό ότι αναφέρεται στο λεξικό του εθνικού Αντικαρκινικού Ινστιτούτου ναρκωτικών. Η χρονική στιγμή της χρήσης του για θεραπεία είναι σημαντικό, ωστόσο, δεδομένου ότι μερικές μελέτες έχουν διαπιστώσει genistein να αυξήσει τη διάδοση του υπάρχοντα καρκίνου του μαστού. Θεραπεία ασθενών με ένα σύνθετο, που αποκλείει οιστρογόνων βελτιώσει αυτό το αποτέλεσμα.


Ισοφλαβόνες αυτό φαίνεται επίσης να έχουν επιπτώσεις από την απώλεια των οστών που παρουσιάζεται μόλις έχει αρχίσει η εμμηνόπαυση, και μείωση των επιπέδων οιστρογόνων στις γυναίκες. Αυτό μπορεί να προκαλέσει οστεοπόρωση και είναι ιδιαίτερα εξουθενωτικές. Οιστρογόνα θεραπεία χρησιμοποιείται για να είναι κοινή σε μετα-εμμηνοπαυσιακές γυναίκες να αποτρέψετε αυτά τα αποτελέσματα, αλλά η έρευνα έχει δείξει να έχει επικίνδυνες παρενέργειες. Θεραπεία με genistein έχει βρεθεί να αύξηση της οστικής πυκνότητας στις γυναίκες που πήραν ως συμπλήρωμα διατροφής.


Genistein είναι επίσης ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό. Αυτή η δραστηριότητα μπορεί να προστατεύουν το DΝΑ από την οξειδωτική βλάβη, και την πρόληψη μεταλλάξεις από την εμφάνιση. Επίσης μπορεί να κρατήσει χοληστερόλης από την οξείδωση και εγκυμονούν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής. Αυτό ισοφλαβόνες είναι υπέθεσε να την προστατεύει από καρδιακές προσβολές.


Μπορεί να υπάρχουν παρενέργειες από τη λήψη αυτής της Ένωσης ως συμπλήρωμα διατροφής, ωστόσο. Μπορεί να προκαλέσει γαστρεντερικά προβλήματα. Υπάρχει κάποια έρευνα που δείχνει αυτό μπορεί να επηρεάσει το ανοσοποιητικό σύστημα. Daidzein δεν φαίνεται να έχει αυτές τις ανεπιθύμητες ενέργειες. Μπορεί να είναι σοφό να δοκιμάσει και να πάρει τα οφέλη της σόγιας ισοφλαβόνες αποκλειστικά από τρώγοντας περισσότερες σόγιας, αντί να παίρνετε συμπληρώματα διατροφής genistein.