Αντιφλεγμονώδεις επιδράσεις της σόγιας πράσινο εκχύλισμα Irradisted με ορατό φως


Η φωτεινή ακτινοβολία των τροφίμων μπορούν να οξειδώνουν αρκετές ενώσεις στα τρόφιμα, συχνά ως αποτέλεσμα σε πολλές αρνητικές επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία. Άλλες ενώσεις, όπως η βιταμίνη D, ενεργοποιούνται από την υπεριώδη ακτινοβολία. Ακτινοβόληση στα ορατά μήκη κύματος μπλε και UV-A πράσινα φύλλα τσαγιού που προκαλείται μια μεγαλύτερη αύξηση στην αντιοξειδωτική δράση από ό, τι άλλες θεραπείες. Υποψιαστήκαμε ότι την ελαφριά ακτινοβολία κάποια εκχυλίσματα φυτών μπορεί να έχουν θετικές επιδράσεις στην ανθρώπινη υγεία. Πραγματοποιήσαμε μια προκαταρκτική έρευνα των επιπτώσεων της ορατή φωτεινή ακτινοβολία σε ορισμένα βρώσιμα φυτικά εκχυλίσματα. Ως δείκτης της επίδρασης, χρησιμοποιήσαμε IL-2 καταστολή σε Jurkat κύτταρα (μια ανθρώπινη T-κυττάρων-όπως γραμμή των κυττάρων), και επιβεβαιώσαμε για μια ισχυρή κατασταλτική επίδραση του ορατού φωτός ακτινοβολία σε αιθανολικό εκχύλισμα σόγιας πράσινο των IL-2 έκφραση των Jurkat κυττάρων.

Σόγιας έρευνα έδειξε ότι υπάρχουν διάφορα στοιχεία σε τρόφιμα που παρασκευάζονται με σόγια που μέτρια ή να μειώσει την ανάπτυξη πιθανών για χρόνιες ασθένειες. Τα παραδείγματα περιλαμβάνουν το hypocholesterolemic επιπτώσεις των φυτοοιστρογόνα σόγια, τις ιδιότητες ελάττωσης του κινδύνου του καρκίνου, η isoflavonoids και οι σαπωνίνες, και ως αποτέλεσμα ξενοβιοτικών genistein. Φαίνεται ότι υπάρχουν οφέλη για την υγεία που περιλαμβάνουν σόγια στη διατροφή one's. Σόγια έχουν εμπορευματοποιηθεί σε μια ευρεία ποικιλία των χρωμάτων και των τόνων — από κίτρινο σε μαύρο μέσω πράσινος, καφετής και κόκκινος. Το κίτρινο χρωματισμένο σόγιας είναι τα πιο άφθονα και συγκομίζονται σόγιας.

Τα οφέλη υγείας των σόγια έχουν αναφερθεί να διαφέρουν ανάλογα με τις διαφορές στο χρώμα. Για παράδειγμα, τα αποσπάσματα από μαύρο σόγια έχουν μια περισσότερο οξείδωση της χαμηλής πυκνότητας λιποπρωτεΐνη χρόνο σε σύγκριση με εκείνη από σόγια κίτρινο φασόλι λόγω το υψηλό συνολικό πολυφαινολικό περιεχόμενο σε το παλτό σπόρου απόκρισης. Το παλτό σπόρου σόγιας καφέ έδειξε ότι έχουν υψηλής δραστηριότητας ιδεόγραμμα-σαρώσεως οφείλεται σε ένα άκρως πολυμερισμένο proanthocyanidin συστατικό. Μια άλλη μελέτη έδειξε ότι μια διατροφή εμπλουτισμένη σε ισοφλαβόνες σόγιας και το πράσινο τσάι βελτιωμένη ανοσολογική λειτουργία των ovariectomized ποντίκια (φυσικών δολοφόνων δραστηριότητα και lymphoproliferation) σε σύγκριση με ποντίκια ελέγχου.

Εμείς πρόσφατα διευκρινιστεί ότι νερό αποσπάσματα από Πράσινη σόγια έχουν ανασταλτική δράση για διαχείρισης όσον αφορά την παραγωγή της IgE, καθώς και τη δυνατότητα να ρυθμίσει απόπτωση Β-κυττάρων, πιθανώς με την καταστολή της εκδήλωσης BAFF και τον ΑΠΡΊΛΙΟ.

Ένας σπόρος της σόγιας είναι συνήθως πράσινο πριν να συλλέγεται και να γίνει κίτρινος κατά την ωρίμανση. Στην παρούσα μελέτη, τη σόγια όρους «κίτρινο» και «πράσινα» αναφέρεται στο χρώμα cotyledon παλτό σπόρου του κάθε ώριμη σόγιας (Glycine max) στις μετά τη συγκομιδή. Εμείς που αξιολογούνται και συγκρίνονται τα αποτελέσματα των πράσινων και κίτρινη σόγια εκχυλίσματα με ή χωρίς ορατό φως ακτινοβολία σχετικά με αντιφλεγμονώδη δράση.