Ένα φυτικό εκχύλισμα αναστέλλει την ανάπτυξη του καρκίνου του παγκρέατος


Ένα φυτικό εκχύλισμα αναστέλλει την ανάπτυξη του καρκίνου του παγκρέατος


Ένα βότανο που βρέθηκαν πρόσφατα να σκοτώσουν τα κύτταρα του παγκρέατος φαίνεται επίσης να αναστέλλουν την ανάπτυξη του καρκίνου του παγκρέατος, εξαιτίας της αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, σύμφωνα με ερευνητές από το Kimmel Cancer Center στο Jefferson. Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο AACR εκατοστά ετήσια συνάντηση 2009 στο Ντένβερ.

Thymoquinone, το κύριο συστατικό της το απόσταγμα από μια Μεσο-Ανατολική φυτικών σπόρων που ονομάζονται Nigella sativa, παρουσίασε αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μείωσε την απελευθέρωση φλεγμονωδών μεσολαβητών στα κύτταρα του παγκρέατος, σύμφωνα με τον Hwyda Αραφάτ, MD, Ph.D., Αναπληρωτής Καθηγητής της χειρουργικής στο Ιατρικό Κολέγιο του Thomas Jefferson Τζέφερσον Πανεπιστήμιο και μέλος του Τζέφερσον παγκρέατος, χολική & σχετικά με το κέντρο καρκίνου.

Nigella sativa σπόρους και πετρελαίου που χρησιμοποιούνται στην παραδοσιακή ιατρική από πολλές χώρες της Μέσης Ανατολής και της Ασίας. Βοηθά τη θεραπεία ένα ευρύ φάσμα ασθενειών, συμπεριλαμβανομένων των μερικές ανοσοποιητικό και φλεγμονώδεις διαταραχές, είπε ο Δρ Αραφάτ. Προηγούμενες μελέτες έχουν επίσης δείξει να έχει αντικαρκινικές επιδράσεις σε καρκίνους του προστάτη και του παχέος εντέρου.

Με βάση επάνω τους προηγουμένως δημοσιευμένες διαπιστώσεις ότι thymoquinone αναστέλλει histone τα deacetylases (HDACs), ο Δρ ο Αραφάτ και οι συνάδελφοί της σε σύγκριση οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του thymoquinone και trichostatin Α, ένας αναστολέας HDAC που επέδειξε στο παρελθόν για τη βελτίωση που σχετίζονται με την φλεγμονή των καρκίνων.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν κύτταρα του παγκρέατος πορογενές αδενοκαρκίνωμα (PDA), μερικά από τα οποία ήταν επεξεργαστούν εκ των προτέρων με το cytokine TNF-άλφα να προκαλέσει φλεγμονή. Thymoquinone καταργηθεί σχεδόν εντελώς την έκφραση πολλών φλεγμονωδών κυτοκινών, συμπεριλαμβανομένων των TNF-άλφα, η ιντερλευκίνη-1beta, η ιντερλευκίνη-8, Cox-2 και MCP-1, ένα αποτέλεσμα που ήταν ανώτερη από την επίδραση της trichostatin α.

Το βότανο, επίσης, αναστέλλεται η ενεργοποίηση και η σύνθεση της NF-kappaB, έναν παράγοντα μεταγραφής που έχει εμπλακεί σε καρκίνο που σχετίζονται με την φλεγμονή. Ενεργοποίηση του NF-kappaB έχει παρατηρηθεί σε καρκίνο του παγκρέατος και μπορεί να είναι ένας παράγοντας στην αντίσταση του καρκίνου του παγκρέατος να χημειοθεραπευτικών παραγόντων. Όταν ζωικά μοντέλα του καρκίνου του παγκρέατος υποβλήθηκαν σε θεραπεία με thymoquinone, 67 τοις εκατό των όγκων ήταν σημαντικά συρρικνωμένο, και τα επίπεδα των κυτοκινών, προφλεγμονώδεις σε οι όγκοι μειώθηκαν σημαντικά.

Φλεγμονή έχει εμπλακεί στην ανάπτυξη του αρκετές κακοήθειες στερεών όγκων. Χρόνια παγκρεατίτιδα, τόσο σε κληρονομικούς όσο και σε σποραδικές, συνδέεται με τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του παγκρέατος.

«Αυτά είναι πολύ συναρπαστικό και μυθιστόρημα αποτελέσματα,», δήλωσε ο Δρ Αραφάτ. «Όχι μόνο οι ασθενείς με χρόνια παγκρεατίτιδα θα μπορούσαν να επωφεληθούν από αυτό, αλλά επίσης διάφορες άλλες ομάδες με κίνδυνο ανάπτυξης ή υποτροπής του καρκίνου του παγκρέατος, όπως μέλη των οικογενειών υψηλού κινδύνου και μετά από χειρουργική επέμβαση. Αυτά τα ισχυρά αποτελέσματα δείχνουν υπόσχεση για το βότανο ως μια δυνητική στρατηγική πρόληψης και θεραπείας για καρκίνο του παγκρέατος. Το πιο σημαντικό, το βότανο και το λάδι είναι ασφαλή όταν χρησιμοποιείται συγκρατημένα, και έχουν χρησιμοποιηθεί για χιλιάδες χρόνια, χωρίς να αναφερθεί τοξικές επιδράσεις.»